Groenmuren en gevels voor binnen en buiten

Vice Verda heeft een doel voor ogen: zorg dragen voor de natuur in de geïndustrialiseerde leefwereld van Vlaanderen.

Groenmuren voor binnen

Groenmuren voor het interieur worden ook vaak groenwanden genoemd. Het kan gaan van een kleine kruidenmuur in een keuken tot een gigantische groenwand in een inkomhal van een bankgebouw of een winkelcentrum.

Doordat temperatuur en verlichting binnen meestal naar wens geregeld kunnen worden, is de plantenkeuze zeer uitgebreid: van inheemse planten tot exotische exemplaren.

Eyecatcher

Vice Verda verzorgt het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van uw verticale tuinen van A tot Z.

Maatwerk

Vice Verda levert uitsluitend hoogwaardig maatwerk af volgens uw wensen.

Groenmuren voor buiten

Ook hier zijn er talloze mogelijkheden op het vlak van vorm en grootte. Groengevels worden afgestemd op ons klimaat door vooral te werken met een selectie van inheemse groenblijvende planten.

Een groenmuur aan de buitengevel kan een uitstekend alternatief vormen voor een klassieke gevelrenovatie of kan een imagoversterkende blikvanger vormen van een bestaand of nieuw bedrijfsgebouw.

Persoonlijk

Met een groengevel kiest u voor uw favoriete planten en bloemen.

Eigen beheer

Onze sterkte is dat we alles in eigen beheer doen, van ontwerp tot en met het onderhoud.

Groenmuur realisaties

Voordelen van groenmuren

Groenmuren leiden niet enkel tot een groenere omgeving, maar ook tot diverse voordelen.

Verhoogt levensduur

Groene gevels helpen schade door UV-straling te verminderen en beschermen gebouwen beschermen weersinvloeden, zoals wind en temperatuurschommelingen, waardoor de levensduur van het gebouw wordt verlengd

Geluidsreducerend

Planten verzachten geluidsgolven door absorptie en breking, wat kan helpen om storende echo's in grote ruimtes te verminderen en straatlawaai te dempen, vooral in stedelijke omgevingen

Luchtzuiverend

Als één enkele plant de luchtkwaliteit kan verbeteren door het verminderen van schadelijke stoffen. Beeld u dan de meerwaarde in van een groene gevel die meer dan duizend planten kan bevatten die allemaal de lucht filteren en bovendien energierijke zuurstof creëren.

Esthetische meerwaarde

Een groene gevel brengt de natuur naar de architecturale omgeving. Ze vormen een levend kunstwerk en creëren tegelijkertijd rust en vitaliteit in de ruimte.

Positief imago

Niet alleen een duurzame keuze, maar ook een krachtig symbool van toewijding aan milieu. Het toont uw inzet voor een groen imago met een positieve impact op de omgeving.

Vermindering urban heat island effect

Groene gevels verminderen warmteoverdracht naar gebouwen en koelingsbehoeften, voorkomen hitteophoping en bieden isolatie

Verhoogde biodiversiteit

Vervuiling, lawaai en verlies van vegetatie zijn de gevolgen van de moderne verstedelijking. Wij proberen de omgeving te verbeteren door een gevarieerd plantenaanbod in dichtbevolkte stedelijke gebieden (maar ook daarbuiten) te brengen via gevel en dak.

Verlaagt stress

Ons fysieke en mentale welzijn wordt in aanwezigheid van natuurlijk groen verhoogd en kenmerkt zich in minder stress, een groter gevoel van eigenwaarde Daarnaast geven planten een boost aan de creativiteit.

Benieuwd naar de opbouw?

Onderhoud of renovatie van uw groendak

Periodiek onderhoud

Regelmatig onderhoud van uw groendak verlengt de levensduur, behoudt de esthetiek en draagt bij aan een veilige omgeving.

Rapportage

We plannen check-ups door het jaar heen, met updates en foto's voor & na. Zo blijft u steeds op de hoogte.

3 formules

Ontdek onze drie basisformules voor onderhoudscontracten. Of toch liever een flexibele aanpak?

Gratis offerte

Vraag vandaag nog uw gratis en vrijblijvende offerte aan en ervaar hoe wij uw groenproject kunnen realiseren.