Hoe werkt een groengevel? 

Innovatieve en duurzame systemen die planten verticaal laten groeien op de muren van gebouwen. Maar hoe werkt zo’n systeem?

Groengevels, ook wel verticale tuinen genoemd, zijn innovatieve en duurzame systemen die planten verticaal laten groeien op de muren van gebouwen. Maar hoe werkt zo’n systeem?

Introductie

Voor de installatie van een groengevel gebruiken we ons eigen, in-house ontwikkeld, modulair systeem die uit verschillende plantboxen bestaat.

Deze boxen zijn onafhankelijk van de muur of grond en bevatten veenmos. Dit veenmos is een 100% natuurlijk substraat dat tot twintig keer zijn volume in water kan opnemen. Dé ideale basis voor een weelderige plantengroei.

  1. Rasterstructuur of steunrails
  2. Gegalvaniseerde stalen Plantbox met roestwerende behandeling
  3. Aanvoer van water en voedingsstoffen
  4. Natuurlijk substraat (Stagnum) met zeer hoge waterretentie en een lange levensduur
  5. Toevoer water
  6. Brede selectie van toepasbare beplanting
  7. Collector of afvoer aan de onderzijde van de muur

Irrigatiesysteem

Een automatisch irrigatiesysteem zorgt voor de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen.

Vegetatielaag

De plantenkeuze is uitgebreid en afgestemd op de locatie, oriëntatie en specifieke voorkeuren. Voor buitentoepassingen worden wel steeds inheemse planten gebruikt die de winter overleven. Binnen kunnen exotische planten worden toegepast. Dus, voor elk wat wils.  

Collectoren en Waterafvoer 

Het water dat niet wordt vastgehouden door het veenmos wordt opgevangen in een collector. Afhankelijk van het gekozen systeem kan dit water worden afgevoerd of hergebruikt in een circulair traject, wat zorgt voor een spaarzaam watergebruik.

Groengevels zijn een innovatieve manier om gebouwen te verfraaien en tegelijkertijd functionele voordelen te bieden. Met een modulair systeem, gebruik van duurzaam veenmos en een geautomatiseerd irrigatiesysteem, bieden we maatwerkoplossingen voor elke gevel. 

Of je nu een buiten- of binnen toepassing wilt, een groengevel kan je gebouw transformeren tot een groen kunstwerk dat bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Inhoudstafel

Misschien vind je dit ook interessant