Waarom groene daken en gevels de waarde van vastgoed verhogen

Groendaken en groengevels bieden talrijke voordelen die niet alleen de esthetiek en energie-efficiëntie van een gebouw verbeteren, maar ook de marktwaarde verhogen.

Groendaken en groengevels bieden talrijke voordelen die niet alleen de esthetiek en energie-efficiëntie van een gebouw verbeteren, maar ook de marktwaarde verhogen. We sommen enkele belangrijke redenen op  waarom het investeren in groene daken en gevels de waarde van je vastgoed verhoogt.

Energie-efficiëntie

Groendaken en groengevels verbeteren de isolatie van een gebouw. In de zomer houden ze het koel door schaduw en verdamping. In de winter bieden ze extra isolatie en houden ze warmte vast.

Duurzaamheid & positieve impact op milieu

Groendaken en groengevels verbeteren de luchtkwaliteit door CO2 op te nemen en zuurstof af te geven, en filteren van verontreinigende stoffen.


Bovendien beheren ze regenwater door het op te vangen en geleidelijk vrij te geven, wat rioleringssystemen ontlast en het risico op overstromingen vermindert.

Geluiddemping

Groenvoorzieningen op daken en gevels kunnen fungeren als geluiddempers, die geluiden van buitenaf absorberen en de geluidsoverlast binnenin het gebouw verminderen. Een rustige en stille omgeving kan de levenskwaliteit van de bewoners verbeteren.

Verlengde levensduur van het dak

Groendaken beschermen het dakoppervlak tegen extreme weersomstandigheden, UV-straling en andere fysieke beschadigingen. Dit kan de levensduur van het dak aanzienlijk verlengen, waardoor ook de kosten voor onderhoud afnemen. Dit is een aantrekkelijke eigenschap van duurzame en onderhoudsarme gebouwen.

Esthetische Waarde

Groendaken en groengevels transformeren het uiterlijk van een gebouw waardoor het een unieke en aantrekkelijke uitstraling krijgt.  De natuurlijke groene elementen creëren een rustgevend en aangenaam visueel effect, wat zorgt voor een positieve eerste indruk en een verhoogd welzijn. 

Groendaken en groengevels bieden tal van voordelen die de esthetiek, energie-efficiëntie, duurzaamheid, geluiddemping en levensduur van een gebouw verbeteren. Deze voordelen leiden tot lagere operationele kosten, een verhoogde levenskwaliteit voor de bewoners en een hogere marktwaarde van het vastgoed.

Investeren in groene daken en gevels is een slimme keuze voor iedereen die zowel economische als milieutechnische voordelen wil benutten, ongeacht of het voor particulier, commercieel, of gemeenschapsgebruik is.

Inhoudstafel

Misschien vind je dit ook interessant