De toekomst van waterbeheer

Dankzij de groenblauwe daken of retentiedaken, wordt het regenwater opgevangen en benut. Het water kan worden afgevoerd bij overmatige regenval of worden hergebruikt.

Meer informatie? Neem contact op

Meander retentiedak

Dit is een type groendak dat specifiek ontworpen is om een maximale hoeveelheid regenwater te bufferen en vertraagd af te voeren. Dit systeem maakt gebruik van een ingenieus ontwerp dat de natuurlijke loop van een rivier nabootst, vandaar de naam “meander,” wat verwijst naar de kronkelende paden die rivieren afleggen.

Retentiedak Extensief

Een extensief retentiedak is een lichtgewicht, onderhoudsarm groendak, ontworpen om regenwater op te vangen en langzaam af te voeren, voornamelijk beplant met sedum, mossen, en grasachtige planten. Dit type dak heeft een dunne substraatlaag (6-20 cm) die helpt bij waterretentie zonder de dakconstructie zwaar te belasten.

Retentiedak intensief

 is zwaarder en vereist meer onderhoud dan een extensief dak en ondersteunt een grotere diversiteit aan planten, inclusief struiken en kleine bomen. Deze daken zijn ontworpen om aanzienlijke hoeveelheden regenwater effectief te bufferen en de biodiversiteit te maximaliseren. Ze bieden ruimte voor recreatieve toepassingen en kunnen esthetisch aantrekkelijk zijn, afhankelijk van de beplanting en het ontwerp.

Technische eigenschappen

Opbouwhoogte

Vanaf 9 cm

Waterverzadigd gewicht

Vanaf 90 kg/m²

Waterberging

Vanaf 38l/m²

Opbouw van een groendak

Vegetatie

Naast verschillende soorten Sedum kan u ook kiezen voor verschillende soorten kruiden en wilde bloemen ( bv. Thijm, anjers) maar ook diverse bolgewassen kunnen leuke accenten brengen (bv. Iris).

Substraatlaag

Substraatlaag die een grotere hoeveelheid organisch materiaal bevat. Dikte is afhankelijk van het type vegetatie.

Filterlaag

Scheidingslaag tussen het substraat en de drainage. Laat overtollig water door en zorgt ervoor dat het water in de drainagelaag beschikbaar wordt voor de vegetatie d.m.v. condensatie.

Drainagelaag

Drainageplaten met geïntegreerde druppelleidingen voor waterirrigatie of drainage d.m.v. minerale gesteenten ( bv. Bims).

Bescherming- en absorptielaag

Bescherming van het dak tegen mechanische beschadiging; terzelfdertijd wordt ook een hoeveelheid water gebufferd.

Dakdichting

Wortelwerende dakafdichting.

Groendaken realisaties

Ontdek alle mogelijkheden

Het klassieke, extensieve groendak: een basislaag bezaaid met vetplanten.

Een levendige mix van inheemse planten en bloemen.

Integreer groen op hellingen tot 45 graden met ons speciaal ontworpen groendak.

Geschikt voor het verbouwen van verse groenten en kruiden, op je dak.

Een echte daktuin, perfect voor uitgebreide beplanting en ontspanning.

Vangt regenwater op en voert het vertraagd af, terwijl u geniet van de groene uitstraling.